• Maveau BVBA

Maveau - Werkwijze

Een goede voorbereiding, een solide basis

We gaan niet over één nacht ijs. Een bouwproces vraagt om een goede voorbereiding en een strikte opvolging. Bart Maveau en de ervaren project/werfleiders weten hoe het moet, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn een tweetal opties die richting geven aan onze samenwerking:

Bouwwerken zonder architect: er kan verbouwd worden zonder vergunning en er is geen architect aangesteld. Zaakvoerder Bart Maveau komt ter plaatse om de situatie te bekijken en op te meten, waarna we een zeer gedetailleerde offerte en plan van aanpak opstellen. Dit voorstel bespreken we samen. Maveau neemt een adviserende en ondersteunende functie op zich. Je dossier wordt in orde gemaakt zodat eventuele subsidies kunnen worden aangevraagd.

Bouwwerken met architect: er wordt verbouwd of gebouwd met vergunning en er is een architect aangesteld. De architect luidt de startfase in: bouwaanvraag, bodemonderzoek, stabiliteitsstudie, uitvoeringsplan en materiaalkeuze. Als alle parameters bekend zijn, nemen we samen het plan, lastenboek en de meetstaten door, waarna we op basis van het volledige dossier een zeer gedetailleerde offerte en plan van aanpak opstellen. Bij akkoord over het budget, tekenen we het bouwcontract, conform de geldende wetgeving. Maveau neemt tevens een adviserende en ondersteunende functie op zich en kan een EPB-verslaggever en veiligheidscoördinator aanstellen. Je dossier wordt in orde gemaakt zodat eventuele subsidies kunnen worden aangevraagd.

Materiaalkeuze

Qua materialen volgen we volledig jouw wensen en het advies van de architect. We hebben heel wat bouwmaterialen in huis, we bekijken ze graag met jou tot we zeker zijn dat ze perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak. Een breder gamma kunnen we ook aanbieden via onze leveranciers. Isolatiemateriaal, beton, gevelstenen, dakpannen, vloer en sanitair vormen slechts een greep uit het volledige assortiment. We bieden zowel veelgebruikte basisoplossingen als exclusieve materialen.

De werken

Of je nu met een architect werkt of niet, onze aanpak blijft dezelfde. We werken je project af binnen de afgesproken timing en het vooropgestelde budget. De project/werfleider kent je plan door en door en zorgt voor een goede werfopvolging. Hierdoor trachten we de bouwtijd tot een minimum te beperken. Eenmaal de werken klaar zijn, is het tijd voor controle en oplevering. Een voorlopige oplevering met bijhorend verslag geeft de kans om bepaalde zaken nog bij te werken. Eens dat gebeurd is, wordt de bouw definitief opgeleverd en het bouwdossier afgesloten.